ŞİRKET KURUCUMUZUN VEFATI ÜZERİNE KISA BİR SÜRELİĞİNE TÜM FAALİYETLER ASKIYA ALINMIŞTIR.
YENİDEN AKTİF OLDUĞUMUZDAN HABERDAR OLMAK İÇİN TALEP ETTİĞİNİZ ÜRÜN SAYFASI İÇERİSİNDE "STOKTA OLDUĞUNDA BANA HABER VER"
BAĞLANTISINA TIKLAYARAK E-POSTA İLE BİLDİRİM ALABİLİRSİNİZ.
ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

4 Basit Adımda Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır?

4 Basit Adımda Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır?

Sentetik veya suni deri üretimlerindeki gelişmelere "üretim iyileştirmesi" deniliyor. Bu iyileştirme her geçen gün artarken gerçek-hakiki deri ve suni deri arasında ki benzerlikler neredeyse gözle görülemeyecek düzeyde artıyor. Bizce tüketicinin bu iki ürünü ayırt ederek ihtiyacına uygun olanı alabilmesi gerekir. Bu makalemizde ise size dört basit adımda nasıl ayır edebileceğinizi anlatacağız. 

 

1- Etiketi Kontrol Edin

Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır?: Satın almayı düşündüğünüz ürünün etiketine gözatın. Gerçek deri olması durumunda bunu gururla her yere yazacaklardır. "Hakiki Deri", "%100 Deri" ya da "Sırçalı Deri" şeklinde ibare yer alıyorsa bu birinci doğru işaretimiz olacaktır.

Sahte Deri Nasıl Anlaşılır?: Genelde deri olduğunu ibraz edecek yazılardan kaçınırlar. Çünkü bu, doğrudan aldatmaca-yanılmaca olduğundan yanlıştır. Bunun yerine sıklıkla "Gerçek El Yapımı" gibi yazılar görürüz. Bu ürünler sentetik malzemelerden üretilmiştir. Genelde esnek polivinil klorür (PVC) içerirler. Ayrıca fiyatları da karşılaştırabilirsiniz, gerçek deri kalite ve zahmetinden dolayı çok daha pahalı fiyatlara satılır. Eğer inanılamayacak kadar uygun bir fiyat ise, bu sahte olduğunu bariz bir şekilde gösterecektir. 

 

2- Yakından Bakın

Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır?: Deri doğal yapısı gereği tek düze olmayan karışık desenler içerir ve kusurları vardır. Bu kusurları önceki makalemiz olan "Deri Ürünleri Nasıl Yapılır?" 'da bahsetmiştik.

Sahte Deri Nasıl Anlaşılır?: Sentetik derinin yüzeyi tek tiptir. Çok düzenli ve eşit bir doku deseni, makine yapımı bir parça olduğunun bir işaretidir. Esnek bir polivinil klorür yüzeye uygulanan suni damarlı bir desen hayal edin: sahte deri bu şekilde "gerçek deri" görünümüne kavuşur. Fakat bunun gerçek deri ile ilgisi yoktur.

 

3- Dokunun

Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır?: Az önce söylediğimiz gibi, deri doğal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle, parmaklarınızı üzerinde gezdirdiğinizde mükemmel bir pürüzsüzlük hissi vermez. Parmağınızı deriye bastırın, kendi deriniz gibi biraz gerilecek ve kırışacaktır.

Sahte Deri Nasıl Anlaşılır?: Parmaklarınızı suni deri üzerinde gezdirdiğinizde, soğuk ve doğal olmadığını hissedersiniz. Ayrıca parmağınızı bastırdığınızda deri gibi tepki vermez. Esneme veya buruşma yerine, sentetik malzeme şeklini koruyacaktır.

 

4- Koklayın

Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır?: Daha önce gerçek deri kokusu aldıysanız, bunun kendine özgü bir koku olduğunu bilirsiniz. Doğal, organik ve ten kokusuna sahiptir.

Sahte Deri Nasıl Anlaşılır?: Gerçek deri kokusunu taklit etmenin herhangi bir yolu yoktur. Suni deri plastik gibi kokar. Plastik, kimyasal bir koku alırsanız, bunun sentetik olduğunu apaçık anlayacaksınızdır.

Yorum yaz

Lütfen unutmayın, yorumlar yayınlanmadan önce moderatörlerimiz tarafından onaylanmalıdır.

Aradığınız bir şey mi var?